“Zullen niet toegeven aan de haat. We blijven samen, verenigd en solidair”

Zullen niet toegeven aan de haat. We blijven samen, verenigd en solidair

“We zullen niet toegeven aan de haat. We blijven samen, verenigd en solidair”. Dat heeft premier Charles Michel gezegd tijdens de huldeceremonie aan het parlement ter ere van de slachtoffers van de aanslagen. De eerste minister zei ook dat er geen sprake kan zijn van “straffeloosheid” en herhaalde dat hij “volledige klaarheid” wil scheppen. Tijdens de huldezitting, bijgewoond door de koning en koningin en vertegenwoordigers van de deelstaatparlementen- en regeringen, zei Michel dat ons land “getroffen is in het hart” door “verwerpelijke, wrede en laffe” aanslagen.

Michel noemde de aanslagen ook een aanval op onze vrijheden. “De vrijheid waarop het Europese project is gebouwd”. “Het blind geweld heeft toegeslagen”, klonk het. “Dit zijn de zwaarste aanslagen die onze bevolking hebben getroffen. We zijn in shock, maar we zijn sterk en overtuigd. Dit is een democratie die niemand kan kapot maken”, aldus Michel.

De premier benadrukte nog dat justitie voor een “een zware taak” staat om het onderzoek tot een goed einde te brengen. “Het onderzoek is aan de gang. Er kan geen sprake zijn straffeloosheid. Er moet volledige klaarheid komen. We zijn antwoorden verschuldigd aan de slachtoffers en de families.”

bron: Belga