Zesde Antwerpse politieagent gearresteerd en verhoord

door
Belga
Leestijd 1 min.

In het kader van het onderzoek naar onder meer vermoedelijke afpersing en diefstallen met geweld door inspecteurs van de Antwerpse lokale politie, is gisteren een zesde verdachte opgepakt. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en wordt vandaag bevestigd door het Antwerpse parket. Het zou gaan om een agent die zich de voorbije week in het buitenland bevond. De man wordt vandaag voor de onderzoeksrechter geleid, die moet beslissen over zijn eventuele aanhouding. Het onderzoek naar de interventie-inspecteurs van de zone City (Antwerpen-Noord en Borgerhout) is al enkele maanden aan de gang en leidde vorige week woensdag tot de arrestatie van - in eerste instantie - vier verdachten. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) bracht de zaak op dat moment ook naar buiten.

Volgens het parket worden de betrokken agenten verdacht van afpersing in bende, diefstallen met geweld en slagen. Hun slachtoffers zouden onder meer mensen in een precaire verblijfssituatie zijn geweest, die systematisch aan controles onderworpen en beroofd werden.

Vrijdag werd ook nog een vijfde verdachte verhoord. Drie van de vijf agenten werden door de onderzoeksrechter aangehouden - van twee van hen is die aanhouding ook al bevestigd door de raadkamer - terwijl de twee anderen vrij zijn onder voorwaarden. Ze mogen onder meer hun functie voorlopig niet meer uitoefenen.

bron: Belga