Noord-Korea deed succesvolle proef met raketmotor

door
Belga
Leestijd 1 min.

Noord-Korea heeft er een succesvolle proef opzitten met een vastebrandstofmotor, die zijn ballistische raketten meer kracht hebben gegeven. Dat deelden de staatsmedia van het land donderdag mee. De Zuid-Koreaanse president heeft zijn leger opgedragen zich klaar te houden om de "nodeloze provocatie" van Noord-Korea te beantwoorden. Kim Jong-un zei dat de succesvolle test "grote schrik en angst zou veroorzaken in de harten van de vijanden". "Op het vlak van defensie zullen we zaken blijven verwezenlijken die onze vijanden doen beven van angst", zo zei Kim.

Moon Sang Gyun, woordvoerder van het ministerie van Defensie van Zuid-Korea, zei dat Noord-Korea lijkt gestart te zijn met het ontwikkelen van een vastebrandstofmotor. "Dat Noord-Korea overschakelt naar vaste brandstof betekent dat het regelmatig raketlanceringen kan doen", zo zei hij, eraan toevoegend dat Zuid-Korea tegenmaatregelen aan het voorbereiden is.

Noord-Korea voerde de test uit in een periode van spanningen met buur Zuid-Korea, door zijn tests in januari en februari met kernwapens en ballistische raketten.

Het geïsoleerde communistische regime hield ook deze maand verschillende raketproeven, tijdens de jaarlijkse gezamenlijke militaire oefeningen van Zuid-Korea en de Verenigde Staten, die volgens Pyongyang een voorbereiding op een invasie zijn.

bron: Belga