Grijze Witte Donderdag

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het is vanmiddag meestal zwaarbewolkt, plaatselijk valt wat motregen. De maxima halen 5 graden in de Ardennen en ongeveer 10 graden in de andere regio's. Er waait een matige, aan zee later een vrij krachtige zuidwestenwind. Vanavond blijft het bewolkt met af en toe wat lichte regen. In de loop van vannacht volgt er meer regen vanuit het westen, bij minima van 3 tot 7 graden.

Morgen is er veel bewolking, met perioden met regen. Pas aan het begin van de namiddag verschijnen er opklaringen over het westen van het land en dan wordt het droog. Later zal dat ook elders het geval zijn. Er waait een matige, langs de kust een vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind, later ruimend naar noordwest en afnemend in sterkte. Het wordt 5 graden in Hoog-België en zowat 9 graden in de andere regio's.

Het paasweekend verloopt winderig. Zaterdag blijft het tot de avond droog met zon en wolken bij zowat 14 graden. Van Paaszondag tot midden volgende week is het wisselvallig met regelmatig regen. Overdag wordt het dan zo'n 11 graden.

bron: Belga