EK 2016 - Tegenstanders Rode Duivels kunnen vriendschappelijk niet winnen

Twee tegenstanders van de Rode Duivels in groep E op het EK 2016 in Frankrijk, Italië en Zweden, speelden donderdagavond een vriendschappelijke interland. Italië bleef thuis tegen Spanje steken op een 1-1 gelijkspel, terwijl Zweden met 2-1 onderuit ging in Turkije. De derde tegenstander van de Duivels, Ierland, kwam niet in actie. De "Squadra Azzuri" ontving in het Stadio Friuli van Udinese Spanje voor een Zuid-Europese derby. Lorenzo Insigne, de concurrent van Dries Mertens bij Napoli, opende na 68 minuten de score voor de Italianen. Maar lang konden Buffon en co niet genieten van die voorsprong. Aritz Aduriz, de spits van Athletic Bilbao, maakte nauwelijks twee minuten later gelijk. Anderlecht-spits Stefano Okaka bleef bij Italië de hele partij op de bank.

EK-gangers Turkije en Zweden gaven elkaar partij in het Atatürk Stadion in Antalya. Cenk Tosun, de spits van Besiktas, was de uitblinker van de avond met twee goals (32. en 81.). Tussenin scoorde Krasnodar-verdediger Andreas Granqvist (74.) voor Zweden, dat zonder sterspeler Zlatan Ibrahimovic speelde.

België ontmoet Italië op 13 juni in hun eerste wedstrijd op het EK in Frankrijk. In de tweede partij (18 juni) is er de confrontatie met Ierland en de groepsfase wordt op 22 juni afgesloten met een duel tegen Zweden.