Aanslagen - "Aanslagen ook gericht tegen Amerikanen"

door
Belga
Leestijd 1 min.

De aanslagen in Brussel waren ook gericht tegen de Amerikanen, aangezien de explosies op de luchthaven plaatsvonden in de buurt van de loketten van Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen. Dat heeft David Nunes, de Republikeinse voorzitter van de Inlichtingencommissie van het parlement, dinsdag verklaard tijdens een persconferentie. "Voor mij lijkt dit op een aanslag tegen Amerikanen. Het lijkt erop dat die ook deels gericht was tegen Amerikaanse burgers", aldus Nunes. De explosies in de luchthaven vonden plaats "net naast de loketten van United, American en Delta" en het metrostation Maalbeek bevindt zich "in de buurt van de Amerikaanse ambassade".

"Als je op zoek gaat naar plaatsen om Amerikanen te raken, dan ben je daar op het goede adres", zei de Republikei nog.

Dinsdag liet American Airlines al weten dat de aanslagen niet plaatsvonden in de buurt van de incheckbalie, en dat geen van zijn werknemers gewond is.

Bij de aanslagen raakte zeker een tiental Amerikanen gewond, aldus de autoriteiten. Washington heeft echter van sommige burgers, vooral ambtenaren die in Brussel werken, nog steeds geen nieuws ontvangen.

Het alarmniveau voor de terrorismedreiging "is sinds elf september 2001 niet meer zo hoog geweest", aldus Nunes nog. En dat niveau "daalt niet, het blijft stijgen".

Bron: Belga