Terreurdreiging daalt naar niveau 3

20151123 - BRUSSELS, BELGIUM: Illustration shows soldiers at the entrance of the HyperMarket Carrefour Auderghem - Ouderghem, which stays open, Monday 23 November 2015, in Brussels. The terrorist threat level is being kept at level four, the maximum, for the time being, in Brussels region, and has be maintained at level three for the rest of the country. All schools in Brussels and the subway stay closed. BELGA PHOTO LAURIE DIEFFEMBACQ

Het OCAD heeft het dreigingsniveau opnieuw van 4 naar 3 verlaagd. Dinsdag werd beslist om na de aanslagen in de luchthaven van Zaventem en het metrostation Maalbeek het dreigingsniveau te verhogen naar 4.

Niveau 4  betekent dat de dreiging “zeer ernstig en imminent is”. Het OCAD besliste woensdag om dat hoogste niveau nog te behouden voor het volledige land. De vorige keer dat het gold, was tijdens de lockdown van Brussel na de aanslagen in Parijs. Het niveau 3 betekent dat de dreiging ernstig is en een aanslag mogelijk en waarschijnlijk. Dat is nog steeds een hoog dreigingsniveau. Zo kan het leger worden ingezet voor bewakingsopdrachten als ondersteuning van de politiediensten.