Sushi eten doet langer leven

Goed nieuws voor sushilovers! Het idee dat de rijstballetjes met rauwe vis gezond zijn, lijkt te kloppen! Sushi past niet enkel in een gezonde levensstijl, een onderzoek toonde daarnaast ook nog eens aan dat het Japanse dieet de kans op een vroegtijdige dood zou verkleinen.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Onderzoekers van het National Centre for Global Health and Medicine in Tokio namen de Japanse eetgewoontes eens grondig onder de loep. Uit hun werk blijkt dat het Japanse dieet ervoor zorgt dat de kans op hartaandoeningen kleiner is én dat je bijgevolg langer leeft.

Dat klinkt ongetwijfeld als muziek in de oren van iedereen die regelmatig afzakt naar het sushirestaurant, maar enige nuance is hier natuurlijk wel op zijn plaats. Het typisch Japanse dieet is een gezonde balans van granen, groenten, fruit, vlees en vis. De twee sleutelbegrippen daarbij zijn gezonde voedingsmiddelen en voldoende variatie. Bovendien is te veel eten, wat bij sushi vaak een reëel probleem is, uiteraard niet gezond.

Enkel sushi eten gaat er dus niet voor zorgen dat een eeuweling wordt, maar we nemen hier wel mee dat het blijkbaar deel kan uitmaken van een gezond voedingspatroon!