Securitas zoekt versterking in het buitenland

20110302 - BRUSSELS, BELGIUM: Illustration picture shows members of security company Securitas during a working visit of Securitas in the metro of Brussels, Wednesday 02 March 2011. Securitas will implement extra security measures. BELGA PHOTO ERIC LALMAND

Securitas België wordt sinds de aanslagen van dinsdag overspoeld met vragen van bedrijven naar extra veiligheidsagenten. De beveiligingsfirma moet nu op zoek naar versterking in de buurlanden om aan die vraag te voldoen. Dat schrijft De Standaard.

Supermarkten, banken, mediabedrijven en ook tal van gewone kmo’s en bedrijven vragen extra bewakingspersoneel. Volgens woordvoerder Gerrit Bellon is de vraag nu nog veel groter da na de aanslagen in Parijs.

In de eerste plaats probeert Securitas, die in totaal zo’n 5.500 bewakingsagenten in dienst heeft, zichzelf te behelpen door personeelsleden uit verlof te halen. Dat is echter niet voldoende dus heeft de firma tijdelijk de hulp ingeroepen van zusterbedrijven in Nederland en Frankrijk. “Zij hebben dezelfde competenties en opleidingsniveau als ons personeel hier en ze spreken dezelfde taal. Waar nodig zullen ze tijdelijk worden ingezet om aan de vraag van klanten te voldoen”, klinkt het.

Tegelijk wil Securitas er op aandringen dat bedrijven ook zoeken naar creatieve oplossingen. “Het is niet omdat je vijf extra bewakingsagenten inschakelt dat je veiligheid evenredig groter wordt, zegt Bellon. “Ik wil erop aandringen dat bedrijven ook zoeken naar creatieve oplossingen. Zoals het inschakelen van extra camera’s en andere detectiemiddelen.”

Foto Belga / E. Lalmand