Tweede terreurverdachte op de vlucht?

Illustration shows a sign of Maalbeek-Maelbeek subway in the area of the explosion at the Maelbeek - Maalbeek subway station in Brussels, Thursday 24 March 2016. Tuesday morning two bombs exploded in the departure hall of Brussels Airport and another one in the Maelbeek - Maalbeek subway station, which made around 30 deadly victims and 230 injured people in total. ISIL (Islamic State of Iraq and the Levant - Daesh - ISIS) claimed responsability for the massacre. BELGA PHOTO NICOLAS MAETERLINCK

Er wordt mogelijk gezocht naar een tweede verdachte van de aanslagen in het Brusselse metrostation Maalbeek. Dat melden verschillende media.

Er is een robotfoto samengesteld van een man die gefilmd werd door de bewakingscamera’s van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB, schrijft de Franstalige krant La DH op zijn website. Het federaal parket zegt de berichtgeving te betreuren. De verdachte zou zich even voor de aanslagen in het gezelschap hebben bevonden van Khalid El Bakraoui, de vermoedelijke dader van de aanslag in het metrostation, meldt ook de Franstalige openbare omroep RTBF.

Officiële bevestiging van de informatie is er niet. Het federaal parket wil geen commentaar geven bij het nieuws en de robotfoto. Het parket zegt voorts ook te betreuren dat er onbevestigde geruchten de ronde doen. In de loop van de dag wordt er waarschijnlijk een persbericht verspreid om meer duidelijk te brengen.