Een overzicht van het vervoer in Brussel

Twee dagen na de aanslagen zijn de gevolgen nog steeds te voelen in Brussel. Zo is de dienstverlening van de MIVB nog deels verstoord en zullen er opnieuw controles zijn aan de grote stations. Wij geven je een overzicht van de verkeerssituatie in Brussel.

TunnelsDe meeste Brusselse tunnels zijn vanochtend opnieuw geopend. Het betreft de Reyerstunnel, de Jubelparktunnel, de Tervuren- en de Wettunnel. Ook de Wetstraat is opnieuw toegankelijk voor verkeer.

Trein 

Er wordt geen bijzondere hinder op het treinnetwerk verwacht. De kleinere stations in Brussel (Brussel-Congres, Brussel-Kapellekerk, Simonis, Mérode, Delta en Brussel-Schuman) blijven afgesloten. Ook Brussel-Nationaal Luchthaven blijft ook dicht.

De Brusselse stations die wel geopend zijn (Brussel-Noord, Brussel-Centraal, Brussel-Zuid en Brussel-Luxemburg) zullen slechts één ingang openstellen. Die ingangen zijn respectievelijk de Simon Bolivarlaan, het Europakruispunt, het Hortaplein en de Trierstraat. De VRT bericht dat er deze ochtend opnieuw controles zijn aan de ingang. Hou er dus rekening mee dat je iets vroeger moet vertrekken om je trein te halen.

Station Antwerpen-Centraal blijft enkel toegankelijk via de Pelikaanstraat, pendelaars kunnen het station van Leuven enkel betreden via het Benedenplein.

Tram & metro

De MIVB bevestigt dat alle trams zullen rijden. Er gelden wel enkele beperkingen:

Lijnen 3-4: tussen Noordstation en Albert worden enkel de stations Noordstation, De Brouckère, Zuidstation en Albert bediend, tussen 7 en 19 uur. Alle andere stations worden niet bediend. Vanaf 19 uur worden de reizigers verzocht het voertuig te verlaten aan beide uiteinden van de tunnels.

Lijnen 7-25: tussen Diamant en Boileau wordt enkel Montgomery bediend.

De pendelbus 25-94 tussen de haltes Legrand en Boondaal Station wordt bediend.

Metrolijnen 2-6 rijdt nog steeds niet. Lijnen 1-5 rijden wel, maar bedienen niet alle haltes. De MIVB deelde het volgende overzicht om 6u40:

Metrolijnen 1 en 5 rijden tussen 7.15 uur en 18.30 uur, maar enkel volgende stations worden bediend: Stokkel, Roodebeek, Montgomery (lijn 1), Schuman, Centraal Station, De Brouckère, Weststation (lijnen 1 en 5), Delta, Pétillon, Sint-Guido en Erasmus (lijn 5).

Lijnen 1-5 worden vervangen door een pendelbus tussen de stations Centraal Station en Schuman.

Lijnen 2-6 rijden niet. Er rijdt een pendelbus tussen de stations Simonis en Weststation.

De toegang tot het ondergrondse net wordt gecontroleerd door de veiligheidsdiensten en wordt toegestaan tussen 7 en 18.30 uur.

Bussen

Lijnen 13, 20, 21, 28, 29, 34, 38, 41, 43, 45, 46, 47, 48, 49, 53, 54, 59, 60, 63, 64, 66, 71, 78, 80, 87, 89, 95 rijden vandaag uit.