Bioscopen mogelijk doelwit van terroristen

20150224 - BRUSSELS, BELGIUM: Illustration picture shows people buying cinema tickets at a vending machine in marge of a press conference of Kinepolis to present the 2014 year results in Brussels, Tuesday 24 February 2015. BELGA PHOTO DIRK WAEM

De bioscopen van Utopolis, Kinepolis en UGC nemen extra maatregelen om de veiligheid te garanderen. Volgens de veiligheidsdiensten was er informatie dat bioscopen in België mogelijk geviseerd werden door terroristen.

Na twee dagen sluiting gaat Kinepolis Antwerpen vandaag weer open, maar wel met verhoogde veiligheidsmaatregelen. Aan de bezoekers van de ketens wordt gevraagd geen grote tassen of rugzakken mee te brengen. Kinepolis Brussel wacht nog even af. De andere bioscopen van Utopolis, Kinepolis en UGC zetten extra beveiligingsagenten in en werken nauw samen met de politie.

“Vanwege die dreiging heeft antiterreurorgaan OCAD gevraagd om, geval per geval, een inschatting van het risico te maken met het oog op bijkomende veiligheidsmaatregelen. We hebben dinsdagavond aan de korpschefs van de politiezones gevraagd om een risico-analyse voor hun cinemacomplexen te maken. Maar er is niet door ons gevraagd om cinemazalen te sluiten”, zo bevestigt Peter Mertens, woordvoerder van het crisiscentrum aan Binnenlandse Zaken.

Foto Belga / D. Waem