Vrije Universiteit Brussel herneemt vanaf morgen stapsgewijs activiteiten

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Vrije Universiteit Brussel zal vanaf morgen stapsgewijs de activiteiten hernemen. Dat maakt de instelling in een persbericht bekend. De beslissing werd genomen na een nieuwe evaluatie van de veiligheidssituatie. De lessen voor de studenten blijven wel geschorst. Gisteren had de VUB beslist om de campussen volledig te sluiten, nadat er gisterennamiddag sprake was van een concrete dreiging en er door ontruimingsdienst DOVO een gecontroleerde ontploffing tot stand werd gebracht op de Generaal Jacqueslaan tussen de VUB en de militaire kazernes van Etterbeek.

Na een grondige evaluatie blijkt dat er geen specifieke dreiging meer is. Daarom zullen de activiteiten op de campussen Etterbeek en Jette stapsgewijs hervat worden. Er wordt aan de personeelsleden gevraagd om niet langer van thuis uit te werken. De lessen voor de studenten blijven wel de hele week geschorst en ook de meeste evenement op de campus zijn afgelast.

De campussen en de gebouwen zijn opnieuw toegankelijk, maar de veiligheidsmaatregelen die gepaard gaan met dreigingsniveau 4 blijven van kracht. Dat wil concreet zeggen dat het aantal toegangen tot de gebouwen beperkt blijft, dat er verhoogde bewaking is en dat iedereen zichtbaar een personeels- of studentenkaart moet dragen. Externen moeten eerst contact opnemen met de betrokken diensten om toegang te krijgen.

bron: Belga