Vlaamse kranten verhoogden oplagecijfers, nieuws wordt massaal online gevolgd

Vlaamse kranten verhoogden oplagecijfers

De Persgroep en Mediahuis hebben de oplages van de kranten verhoogd. De krantenuitgevers stellen ook opnieuw vast dat het nieuws op de websites van de kranten massaal en 24 uur op 24 gevolgd wordt. Dat blijkt uit een rondvraag bij de uitgeefbedrijven. Mediahuis, uitgever van Gazet van Antwerpen, De Standaard, Het Belang van Limburg en Het Nieuwsblad/De Gentenaar, verhoogde gisteren de oplage van de kranten. “Maar dat gebeurt wel meer bij bijzonder gebeurtenissen en bij speciale sportevenementen”, zegt Frank Jaspers van Mediahuis. De stijging van de oplage was volgens Jaspers niet spectaculair. “Veel van de berichtgeving speelt zich online af. Meer en meer lezers volgen de actualiteit digitaal, 24 uur op 24. Ook bij de aanslagen in Parijs stelden we enorme pieken vast op de websites van onze kranten.” Exacte cijfers zijn er niet.

Ook de oplages van de kranten van De Persgroep, uitgever van De Tijd, Het Laatste Nieuws en De Morgen, werden gisteren verhoogd. De mediagroep moet het vooral hebben van de abonnementen, maar toch werden er meer kranten gedrukt voor de losse verkoop. Zo werden er 30.000 extra kranten van Het Laatste Nieuws gedrukt, 11.000 extra exemplaren van De Morgen en 3.000 extra exemplaren van De Tijd.

Ook bij De Persgroep stijgt het aantal online lezers massaal bij bijzondere gebeurtenissen. De websites van de kranten van de mediagroep uit Kobbegem kregen gisteren dubbel zoveel bezoekers als op een “gewone nieuwsdag”.

bron: Belga