Nederlandstalige scholen in Brussel gewoon open, zonder politiebewaking

De Nederlandstalige scholen in Brussel zijn vandaag, de dag na de aanslagen, allemaal open. De leerkrachten staan klaar om de kinderen op te vangen en met hen te praten over de gebeurtenissen. Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) liet gisteren weten dat er geen indicaties zijn dat de Brusselse scholen geviseerd worden en deze dus gewoon open kunnen gaan. Bijgevolg staan er ook geen politieagenten of militairen aan de deur van de Brusselse scholen.

“We proberen zo snel mogelijk het dagelijkse leven terug op te vatten. De lessen worden gegeven zoals altijd, maar als de leerkracht voelt dat de studenten nood hebben om over de gebeurtenissen te praten, zal dit ook gebeuren. Dat hebben we na de aanhouding van Salah Abdeslam ook gedaan”, vertelt Annick Stie, directeur van het Maria-Boodschaplyceum.

De ouders van de school zijn via mail en smartschool op de hoogte gebracht van de situatie. Dat er enkele thuisblijvers zijn, vindt de directie geen probleem. “Gisteren hebben een tien à vijftien ouders al laten weten dat hun kinderen vandaag niet op school aanwezig zouden zijn. Begrijpelijk en dan gaat het meestal over de jongste leerlingen van de eerste graad”, aldus nog Stie.

bron: Belga