Koningspaar én Valls brengen bezoek aan Militair Hospitaal

Koningspaar én Valls brengen bezoek aan Militair Hospitaal

Rond 15.45 uur zijn koning Filip en koningin Mathilde aangekomen aan het Militair Hospitaal Koningin Astrid in Neder-over-Heembeek om de slachtoffers en nabestaanden daags na de bloedige aanslagen in Brussel een hart onder de riem te steken. Het medisch personeel kreeg eveneens steunbetuigingen van het Belgisch koningspaar. Ook de Franse premier Manuel Valls kwam met een Franse delegatie naar het Militair Hospitaal. Het koningspaar en de Franse premier namen eerst de tijd om te spreken met het medisch personeel dat meteen na de aanslagen op de luchthaven in Zaventem ter plaatse was. “Dit is toch een erkenning”, zegt hoofdverpleegkundige van de medische interventiedienst van het Militair Hospitaal Luc Orlans. Orlans was samen met acht andere collega’s al om 8.30 uur op de luchthaven om de reddingswerken op te starten. “Wij appreciëren hun steun enorm, omdat wij toch vooral op de achtergrond werken.”

Na de ontmoeting met het personeel bracht Guy Borgers, directeur van het Militair Hospitaal, het koningspaar en Manuel Valls naar de slachtoffers die momenteel in het ziekenhuis worden verzorgd.

Het bezoek aan het Militair Hospitaal in Neder-over-Heembeek duurde meer dan een uur, toch een teken dat het koningspaar dit niet opvatte als een “act de présence”, zegt Bart Demuynck, administratief-logistiek directeur van het ziekenhuis. “Deze blijk van interesse is een grote steun voor het personeel. Iedereen is zeer geëmotioneerd.”

Het personeel in het Militair Hospitaal staat nu voor een zware opdracht, waarschuwt Demuynck. “Op de dag van de aanslag is er geen probleem want dan werkt iedereen op adrenaline. Maar nu de urgentie wegvalt, moeten wij de gewone gang van zaken hernemen en tegelijkertijd ook personeel ter beschikking stellen van het Disaster Victim Identification (DVI)-team dat in ons ziekenhuis de slachtoffers zal identificeren”, aldus Demuynck.

bron: Belga