Geen van de slachtoffers opgenomen in het UZ Gasthuisberg nog in levensgevaar Geen van de slachtoffers opgenomen in het UZ Gasthuisberg nog in levensgevaar

Geen van de slachtoffers opgenomen in het UZ Gasthuisberg nog in levensgevaar Geen van de slachtoffers opgenomen in het UZ Gasthuisberg nog in levensgevaar

Van de 19 patiënten die na de aanslagen in Zaventem inmiddels opgenomen werden in het UZ Gasthuisberg verkeren er momenteel nog 3 in relatief kritieke toestand. Tien liggen op de dienst Intensieve Zorgen. Niemand is momenteel echter in acuut levensgevaar en de hoop is daarom groot dat iedereen het zal halen. Dat heeft Marc Decramer, gedelegeerd bestuurder van het UZ Leuven, gezegd tijdens een persontmoeting. Decramer corrigeerde hierbij het cijfer van 16 opgenomen patiënten dat Stefaan Nijs, diensthoofd Traumatologie, eerder gegeven had tijdens een persontmoeting kort voordien op een andere locatie. De leeftijd van de opgenomen patiënten ligt tussen 3 en 73. De meerderheid is tussen 20 en 35 jaar oud. Bij de patiënten zijn ook twee kinderen van 3 en 5 jaar, waarvan nog één op de dienst Intensieve Zorgen ligt. Van de 19 patiënten die momenteel behandeld werden,zijn er 8 afkomstig van andere ziekenhuizen.

Sandra Verelst, diensthoofd Spoedgevallendienst, stelde dat het UZ onmiddellijk na het binnenkomen van het nieuws over de aanslagen het draaiboek van een intern rampenplan had opgestart. Snel werd binnen de spoedgevallendienst de nodige capaciteit vrijgemaakt en de nodige chirurgen opgeroepen zodat 7 kritieke patiënten die na 23 minuten na de eerste melding werden binnengebracht binnen het uur geopereerd konden worden. De meeste kwetsuren waren het gevolg van brandwonden, breuken en diepe snijwonden door glas en metalen voorwerpen in de bommen. Twee patiënten liepen hersenletsels op. Van de 19 patiënten die na de aanslagen in Zaventem inmiddels opgenomen werden in het UZ Gasthuisberg verkeren er momenteel nog 3 in relatief kritieke toestand. Tien liggen op de dienst Intensieve Zorgen. Niemand is momenteel echter in acuut levensgevaar en de hoop is daarom groot dat iedereen het zal halen. Dat heeft Marc Decramer, gedelegeerd bestuurder van het UZ Leuven, gezegd tijdens een persontmoeting. Decramer corrigeerde hierbij het cijfer van 16 opgenomen patiënten dat Stefaan Nijs, diensthoofd Traumatologie, eerder gegeven had tijdens een persontmoeting kort voordien op een andere locatie. De leeftijd van de opgenomen patiënten ligt tussen 3 en 73. De meerderheid is tussen 20 en 35 jaar oud. Bij de patiënten zijn ook twee kinderen van 3 en 5 jaar, waarvan nog één op de dienst Intensieve Zorgen ligt. Van de 19 patiënten die momenteel behandeld werden,zijn er 8 afkomstig van andere ziekenhuizen.

Sandra Verelst, diensthoofd Spoedgevallendienst, stelde dat het UZ onmiddellijk na het binnenkomen van het nieuws over de aanslagen het draaiboek van een intern rampenplan had opgestart. Snel werd binnen de spoedgevallendienst de nodige capaciteit vrijgemaakt en de nodige chirurgen opgeroepen zodat 7 kritieke patiënten die na 23 minuten na de eerste melding werden binnengebracht binnen het uur geopereerd konden worden. De meeste kwetsuren waren het gevolg van brandwonden, breuken en diepe snijwonden door glas en metalen voorwerpen in de bommen. Twee patiënten liepen hersenletsels op.

bron: Belga