Edward Theuns wil er opnieuw staan in Gent-Wevelgem

Edward Theuns wil er opnieuw staan in Gent-Wevelgem

Vorig jaar werd Edward Theuns (Trek-Segafredo) in Dwars door Vlaanderen (1.BC) nog tweede na ploegmakker Jelle Wallays. Nu moest hij tevreden zijn met de derde podiumplaats, nadat hij achter winnaar Jens Debusschere en Brian Coquard over de finishlijn was gereden. “Zondag wil ik er weer staan in Gent-Wevelgem”, vertelde een ambitieuze Theuns. “De E3 van vrijdag in Harelbeke staat niet op mijn programma.”
“Vandaag was ik naar hier gekomen om te winnen en dus is het een beetje zuur om dan als derde te eindigen. In de sprint keek ik naar Gaviria. Ik kon vlot over hem heen geraken en dacht dan dat de buit binnen was. Maar dat was buiten Coquard en zeker Debusschere gerekend”, gaf Edward Theuns mee.

“Greg Van Avermaet werd slechts heel laat opnieuw ingerekend. Dat was zelfs al in de laatste rechte lijn. Jasper Stuyven bracht me in de daaropvolgende groepssprint perfect naar voor en dan was het aan mij. Wellicht was er te veel wind op kop waardoor ik snelheid verloor en zo derde werd. Ik had na Parijs-Nice al een goed gevoel en deze Dwars door Vlaanderen ligt me nu eenmaal. Anders sta je geen twee keer op rij op het podium.”

Bryan Coquard kan wel leven met zijn tweede plaats. “De overwinning van Debusschere is een eerbetoon aan de slachtoffers van de aanslagen in Brussel. De fans konden vandaag hun zinnen eens verzetten na de gruwel die hun land gisteren te beurt viel. Dat er dan nog een Belg wint, is mooi. Ik ben alvast blij dat er vandaag na de aanslagen gekoerst werd in België. Wielrenners komen veel in de luchthaven van Zaventem. De vertrekhal is voor ons zeker geen onbekend terrein. Met vandaag te koersen hebben de Belgen laten zien dat ze zich niet laten opzijzetten door enkele terroristen”, besloot de Fransman.

bron: Belga