Druilerig en grijs weer

Vanmiddag blijft het overwegend bewolkt en lokaal is wat motregen mogelijk. Er waait een zwakke tot matige noordwestenwind. De maxima bedragen 6 graden in de Ardennen en ongeveer 10 graden elders. Vanavond en vannacht blijft het aanvankelijk droog, maar meestal bewolkt. Aan het eind van de nacht kan er wat motregen vallen. De minima liggen rond het vriespunt in Hoog-België en bedragen 3 tot 6 graden in de andere regio’s.

Morgen blijft de bewolking dominant aanwezig en plaatselijk valt hieruit wat lichte regen. De westenwind waait zwak en later matig. In de nacht van donderdag op vrijdag wordt regen verwacht.

Vrijdag is er veel bewolking en er valt enige tijd regen. In de namiddag verschijnen er opklaringen aan de kust en over het westen van het land. Het kwik schommelt rond 9 graden.

Zaterdag blijft het tot de avond op de meeste plaatsen droog met ook af en toe zon. Het wordt met zowat 14 graden beduidend zachter. Zondag en tijdens de eerste helft van de volgende week is het wisselvallig met regelmatig regen of buien en tamelijk veel wind. De middagtemperatuur komt dan op ongeveer 11 graden uit.

bron: Belga