Donald Trump en Ted Cruz ongemeen hard tegenover moslims

Ted Cruz en Donald Trump, de twee grootste Republikeinse kanshebbers bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen, deden na de aanslagen in Brussel wel erg radicale voorstellen om terreur te voorkomen. Ted Cruz wil meer toezicht in moslimwijken, Donald Trump stelde voor om de foltering weer in te voeren. Cruz en Trump deden hun voorstellen op de dag van de Republikeinse voorverkiezingen in Arizona en Utah. “We moeten de ordediensten de toelating geven de moslimwijken te beveiligen en er te patrouilleren zodat ze niet radicaliseren”, zei de ultraconservatieve Cruz in een mededeling.

Het is de eerste keer dat Cruz zich niet enkel richt tot de geradicaliseerde moslims, maar de hele moslimgemeenschap over dezelfde kam lijkt te scheren. Na de aanslagen in San Bernardino door een geradicaliseerd moslimpaar in december, beloofde hij een “bommentapijt” voor de moslimextremisten.

Aan Fox News zei Donald Trump gisteren dat hij folteringen weer mogelijk wil maken, nog “verregaander dan waterboarding”. Over de arrestatie van Salah Abdeslam zei hij dat als hij meteen na zijn arrestatie eens goed “geroosterd” was geweest, hij waarschijnlijk wel had gesproken en de aanslagen had voorkomen, waar hij “waarschijnlijk bij betrokken was”.

bron: Belga