Brusselse treinstations gedeeltelijk open en zwaar bewaakt

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het Brusselse treinverkeer is ook de dag na de aanslagen hervat, al zijn niet alle stations open en worden de beperkte ingangen erg streng bewaakt. Van de vijf grote treinstations in Brussel zijn er vier open. Brussel-Noord, Brussel-Centraal, Brussel-Zuid en Brussel-Luxemburg zijn allemaal open gegaan op woensdag 23 maart, de dag na de aanslagen in Brussel en op Zaventem. Het station Brussel-Schuman is gesloten.

In de vier geopende grote stations is wel een beperkte toegang. Er wordt slechts één ingang opengesteld en bij het binnengaan worden de reizigers streng gecontroleerd. Zowel kleinere als grotere stukken bagage worden volledig doorgespit door de rijk aanwezige militairen en politie aan de ingang. Ook in de stations zelf is er veel bewaking.

De woordvoerder van de NMBS meldt dat het treinverkeer in en naar Brussel vlot verloopt, maar de mensen moeten wel rekening houden met controles in de stations.

Van de 28 treinstations op het Brusselse grondgebied zijn de volgende gesloten woensdag 23 maart: Brussel-Nationaal-Luchthaven, Brussel-Congres, Brussel-Schuman, Brussel-Kapellekerk, Delta en Merode.

bron: Belga