Brussels Airlines herneemt vanaf morgen vluchten vanuit Luik en Antwerpen

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines zal vanaf morgen vluchten uitvoeren vanop de regionale luchthavens van Luik en Antwerpen. Vandaag werden er al vijf langeafstandsvliegtuigen naar Afrika gestuurd om daar gestrande passagiers terug te vliegen. Die zullen morgenochtend op verschillende Europese luchthavens aankomen, zegt Brussels Airlines-woordvoerster Kim Daenen. Morgen zullen 44 Europese vluchten van Brussels Airlines vertrekken vanaf de luchthaven in Luik. Twintig vluchten zullen opstijgen op de Antwerpse luchthaven. Normaal gezien stonden er voor morgen ongeveer 235 vluchten gepland. Vrijdag voorziet Brussels Airlines 96 vluchten: 66 in Luik en 30 in Antwerpen. "In tegenstelling tot andere luchtvaartmaatschappijen is het voor ons geen sinecure om vluchten te organiseren op andere luchthavens omdat we daar geen infrastructuur ter beschikking hebben. Deze verhuisoperatie, die normaal maanden voorbereiding vergt, hebben we nu op een namiddag afgehandeld", zegt de woordvoerster.

Mensen die een vlucht van Brussels Airlines in Luik of Antwerpen hebben, moeten wel zelf instaan voor het transport naar de luchthaven. Vandaag stuurde de luchtvaartmaatschappij al vijf langeafstandstoestellen naar Afrika om daar gestrande passagiers opnieuw naar Europa te brengen. Deze passagiers zullen morgenvroeg op verschillende Europese luchthavens landen, zegt Daenen. De vijf toestellen zijn bestemd voor de vluchten: Freetown- Monrovia, Bonjoul-Dakar, Lomé-Accra, Entebbe-Kigali en Douala-Youandé.

Daenen roept op om vooral de website van de luchtvaartmaatschappij goed in de gaten te houden. En wie een ticket heeft tot 28 maart kan een gratis terugbetaling krijgen.

Brussels Airport kondigde aan dat de luchthaven in Zaventem ook vrijdag nog gesloten blijft voor passagiersvluchten.

bron: Belga