Aanslagen - Egyptische grootmoefti veroordeelt in Brussel de aanslagen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Egyptische grootmoefti, Shawki Ibrahim Abdel-Karim Allam, heeft de aanslagen van dinsdag in Brussel streng veroordeeld. Hij nam dinsdag zelf deel aan een debat in het Europees parlement, niet ver van metrostation Maalbeek, waar bij een aanslag minstens twintig doden vielen. De grootmoefti, die beschouwd wordt als de belangrijkste religieuze autoriteit in Egypte, heeft eveneens zijn solidariteit uitgedrukt tegenover de families en vrienden van de slachtoffers van de aanslagen.

Hij nam dinsdag deel aan een debat in de commissie Buitenlandse Zaken in het Europees parlement. "Het terrorisme kent geen grenzen en is een plaag voor ons allemaal. We moeten samenwerken om het terrorisme uit te roeien. Dialogen zoals deze zijn een stap in de goede richting", citeerde de persdienst van het Europees parlement hem.

De Duitser Elmar Brok, de voorzitter van de commissie Buitenlandse Zaken, benadrukte dan weer dat deze aanslagen de dialoog en de samenwerking tussen Egypte en het Westen niet mogen belemmeren. Hij herinnerde er ook aan dat de meerderheid van de slachtoffers van het terrorisme moslims zijn.

bron: Belga