Aanslagen - Berlaymontgebouw van Europese Commissie in Belgische kleuren

door
Belga
Leestijd 1 min.

Op het Berlaymontgebouw, de hoofdzetel van de Europese Commissie in Brussel, werd dinsdagavond de Belgische vlag geprojecteerd, om de slachtoffers van de dubbele aanslag van dinsdag te eren.

Nadat de Europese Commissie dinsdagmiddag de Europese vlaggen al halfstok hadden gehangen, projecteerde ze dinsdagavond de Belgische nationale kleuren op het Berlaymontgebouw. Het gebouw is gelegen aan het Schumanplein in Brussel, niet ver van het metrostation Maalbeek, waar dinsdagochtend de tweede aanslag plaatsvond.

Ook in verschillende wereldsteden werd dinsdagavond het licht aangestoken uit solidariteit met de aanslagen in ons land. In Frankrijk lichtten de Parijse Eiffeltoren en het justitiepaleis in Lyon op in de Belgische kleuren. Berlijn verlichtte de Brandenburger Tor, de belangrijkste poort van de stad. Rome koos ervoor om Belgische vlaggen te projecteren op het Capitool en het Senatorenpaleis. Nederland eerde de slachtoffers door de Amsterdamse Dam te verlichten in de driekleur, alsook de Domtoren in Utrecht.

Buiten Europa projecteerde Dubai de Belgische en Europese vlag op de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. New York verlichtte de antenne van World Trade Center in de kleuren van België. En ook in Auckland, Nieuw-Zeeland, zal woensdagavond de Sky Tower, het hoogste gebouw van het zuidelijke halfrond, in de kleuren van de Belgische vlag verlicht worden.

bron: Belga