Deze middag één minuut stilte voor slachtoffers aanslagen

People came for a tribute to victims in front of Brussels Bourse - Beurs after today's terrorist attacks, Tuesday 22 March 2016. This morning two bombs exploded in the departure hall of Brussels Airport and another one in the Maelbeek - Maalbeek subway station, which made around 30 deadly victims and 230 injured people in total. ISIL (Islamic State of Iraq and the Levant - Daesh) claimed responsability for these attacks. The terrorist threat level has been heightened to four across the country. BELGA PHOTO AURORE BELOT

Uit respect voor de slachtoffers van de aanslagen in Brussel en Zaventem wordt er vanmiddag stipt om 12 uur op verschillende plaatsen in het land een minuut stilte gehouden.

De Brusselse regering komt samen met het personeel van de openbaarvervoermaatschappij MIVB aan de steltplaats Delta. Ook de chauffeurs van De Lijn nemen deel aan de actie. Dat betekent dat ze op de middag tot aan hun eerstvolgende halte rijden, waar ze de motor gedurende een minuut stilleggen.

Het vorstenpaar zal samen met premier Michel een minuut stilte in acht nemen op het Schumanplein in het centrum van Brussel. Brussels burgemeester Yvan Mayeur houdt woensdagmiddag dan weer een minuut stilte aan de Beurs. Hij roept zo veel mogelijk Brusselaars via Facebook op om dat ook te doen.

Om 12 uur zullen alle commerciële zenders 1 minuut lang zwijgen: VTM, 2BE, Vitaya, VTMKZOOM, KADET, Q-Music en JOE fm. «Medialaan wil met deze minuut stilte de slachtoffers herdenken en steun betuigen aan de nabestaanden», luidt het.

Ook de commerciële tv-zenders VIER en VIJF houden op het middaguur een minuut stilte.