New York flatert met Belgische driekleur op One World Trade Center

Verschillende iconische gebouwen van over de hele wereld werden afgelopen nacht in een Belgisch kleurtje gehuld. Onze vlag werd onder meer geprojecteerd op het hoogste gebouw op de aardbol, de Burj Khalifa in Dubai, de Eiffeltoren in Parijs, de
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Brandenburger Tor in Berlijn, het Nederlandse koninklijke paleis in Amsterdam en verschillende wolkenkrabbers in Chicago, maar in New York liep het mis. 

Normaal gezien moest de antenne van het One World Trade Center ook verlicht worden in zwarte, gele en rode kleuren. Maar in plaats van de kleuren van de Belgische vlag, waren kleuren van de Franse vlag een lange tijd zichtbaar.

Op voorhand was de gouverneur van New York, Andrew Cuomo, nochtans op de hoogte van de juiste kleuren. "Vanavond zal  het One World Trade Centre zwart, geel en rood kleuren om onze solidariteit te tonen met de Belgische bevolking. We rouwen samen met de wereld om de slachtoffers en blijven vastberaden om mee te zorgen voor een meer rechtvaardige en vredevolle wereld."

Volgens een fotograaf van AFP waren de kleuren wel correct, maar leken ze op foto blauw, wit en rood omdat de foto's genomen waren met een donkere lucht als achtergrond.