“Lijst van slachtoffers is heel internationaal”

Vice-Prime Minister and Interior Minister Jan Jambon talks to the press ahead of a meeting of the National Security Council at the Prime Minister's office, in Brussels, Saturday 19 March 2016. Yesterday Salah Abdeslam and Amine Choukri were arrested during searches in Molenbeek. Abdeslam is considered one of the main suspects in the November 13th Paris terrorist attacks. Amine Choukri is also a suspect in those attacks. Police investigation since Tuesday's shooting in Vorst - Forest, led to Friday's arrestations. BELGA PHOTO LAURIE DIEFFEMBACQ

De lijst van slachtoffers van de aanslagen in Brussel is heel internationaal. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) gezegd in het VTM Nieuws. Op een definitieve balans is het nog wachten, maar het gaat minstens om 30 doden en ruim 200 gewonden.

Dat de slachtoffers vanuit verschillende hoeken van de wereld komen, hoeft niet te verwonderen. De luchthaven van Zaventem is sowieso een internationale plaats en het metrostation van Maalbeek ligt aan de Europese wijk in Brussel. “De identificatie verloopt moeilijk, maar dat is ook niet moeilijk als je foto’s ziet van het metrostel”, wilde Jambon nog kwijt.

Intussen stromen de steunbetuigingen voor de slachtoffers verder toe. Zo heeft de Britse wereldster Adele gisteravond een van haar nummers aan hen opgedragen. “Het volgende nummer is Make You Feel My Love en is voor Brussel”, zo introduceerde de zangeres de ballad voor een volle zaal in Londen. “Ik wil dat jullie allemaal meezingen zodat ze ons kunnen horen.”