Extreemrechtse politicus gered door Syrische vluchtelingen

Een extreemrechtse Duitse politicus werd na een zwaar ongeval geholpen door de mensen die hij het land wil uitzetten. Dat meldt de lokale krant Frankfurter Rundschau.

Nadat Stefan Jagsch, een politicus van de anti-immigrantenpartij NPD, reed eerder deze week met zijn wagen tegen een boom in Büdingen. Twee Syrische vluchtelingen zagen het ongeval gebeuren en schoten de man meteen te hulp. De vluchtelingen haalden de man uit het wrak en dienden Jagsch de eerste hulp toe.

Toen de hulpdiensten arriveerden op de plaats van het ongeval, waren de vluchtelingen alweer vertrokken. Een woordvoerder van de brandweer bevestigde dat Jagsch verzorgd werd door twee personen met de Syrische nationaliteit. Jean Christoph Fiedler, een partijgenoot van het slachtoffer, prijst de helpers voor “een zeer goede en humane daad”.

De ironie gaat ondertussen niet voorbij aan de Duitsers.  Tarek Al-Wazir, de minister voor economie, energie en verkeer van de deelstaat Hessen vatte het voorval samen met een Arabisch spreekwoord: “Beschaam je vijanden met je fatsoen”, deelde Al-Wazir op Twitter.