Amerikaanse jongen overleeft aanslagen in Boston, Brussel én Parijs

Dankzij Mason Wells zou je spontaan beginnen geloven in engelbewaarders. De 19-jarige Amerikaanse tiener raakte gisteren gewond bij de ramp in Zaventem en eerder ontsnapte Wells ook al aan de dood bij aanslagen in Parijs en in Boston.

De jongeman uit de staat Utah was gisterenochtend aanwezig in de vertrekhal van Brussels Airport. Hij was op weg om in te checken voor zijn terugreis naar de Verenigde Staten toen het noodlot toesloeg. De achillespees van de Amerikaan is gescheurd door rondvliegende granaatschreven en hij heeft tweede- en derdegraads brandwonden aan zijn gezicht en handen. Ook zijn reisgenoten Joseph Emey (20) en Richard Norby (66) raakten gewond.

Wonder

“Dit is de derde aanslag die hij overleeft”, vertelt zijn vader Chad aan ABC News. “Hij herstelt heel goed, maar zo dichtbij was hij nooit. Het is een wonder dat hij dit overleefd heeft.” Het wordt nog een groter mirakel als je weet dat Wells ook aanwezig was bij de aanslagen in Boston (15 april 2013) en Parijs (13 november 2015) was. “We waren in 2013 samen in Boston toen een blok verder bij de aankomst van de marathon twee bommen ontploften”, aldus de vader. “Daarnaast was hij ook in Parijs toen terroristen toesloegen.”

Chad is naar eigen zeggen gerustgesteld dat zijn zoon veilig is. “Volgens de dokters gaat hij volledig herstellen. Dat hij al drie keer een aanslag overleefde, zien we als een zegen van God en niet als een vloek.”

De dodentol van de aanslagen op de luchthaven van Zaventem is ondertussen gestegen naar minstens vijftien. Dat zegt Florence Muls, woordvoerster van Brussels Airport. Volgens de woordvoerster zijn er enkele slachtoffers van de aanslagen die in ziekenhuizen waren opgenomen, overleden. Er zou ook al sprake zijn van een zestiende dodelijke slachtoffer, maar daarover had ze niet meer informatie. Tientallen mensen raakten gewond, waaronder de Amerikaanse tiener.