Zon en wolken met kans op een bui in het oosten van het land

door
Belga
Leestijd 1 min.

Over de westelijke helft van het land is het vanmiddag droog met zon afgewisseld door wolkenvelden. Over het oosten is het overwegend bewolkt met lokaal een bui. De wind waait zwak tot matig uit het noordwesten. De temperaturen stijgen tot 6 graden in de Ardennen en ongeveer 11 graden in de andere regio's. Vanavond en vannacht zijn er over het westen tijdelijk nog enkele opklaringen. Later wordt het overal zwaarbewolkt en lokaal is er kans op wat motregen. De minima bedragen 1 graad op de Hoge Venen en tot 5 graden elders.

Morgen is het overwegend zwaarbewolkt met plaatselijk wat motregen. De wind waait zwak, aan zee matig uit noordwest tot noord. De maxima bedragen 5 graden in de Ardennen en pakweg 10 graden elders.

Donderdag is het rustig maar overwegend zwaarbewolkt met kans op wat motregen. Meer regen volgt er in de nacht van donderdag op vrijdag. Vrijdag verloopt grijs en geruime tijd regenachtig, beide dagen wordt het zowat 10 graden.

Tijdens het paasweekend is het wisselvallig met af en toe regen of buien en soms veel wind. Het wordt wel een paar graden zachter.

bron: Belga