Vluchten naar Brussel omgeleid naar regionale of buitenlandse luchthavens

Alle vluchten met bestemming Brussels Airport die voorzien waren om vandaag te landen in Brussel, zijn na de aanslag op de luchthaven omgeleid, voornamelijk naar regionale Belgische luchthavens (Oostende, Antwerpen, Luik en Charleroi), maar ook naar luchthavens in Nederland (Maastricht) of Frankrijk (Rijsel, Orly en Roissy-Charles-de-Gaulle). Dat is dinsdagnamiddag vernomen bij luchtverkeersleider Belgocontrol. Een veiligheidscel met mensen van Belgocontrol en Brussels Airport moet beslissen wat er staat te gebeuren met vluchten die de komende uren Zaventem als bestemming hebben. De luchthaven van Zaventem is “tot nader order” gesloten. De veiligheidscel houdt contact met de regionale luchthavens.

Een precies overzicht van geannuleerde of omgeleide vluchten is er nog niet. De luchthaven van Luik heeft alleszins al 13 vluchten ontvangen die omgeleid werden.
Ook naar Oostende werden vluchten omgeleid. Daar staan minstens acht toestellen van Brussels Airlines en in de namiddag wordt ook een Dreamliner van Jetairfly met 300 passagiers verwacht.
Naar de luchthaven van Charleroi werd zeker één vlucht omgeleid, naar de luchthaven van Deurne minstens twee.

bron: Belga