Verschillende activiteiten van koning en koningin afgelast

door
Belga
Leestijd 1 min.

Omwille van de aanslagen in Brussel-Nationaal en in de Brusselse metro wordt het programma van koning Filip en koningin Mathilde voor de volgende dagen aangepast. Verschillende activiteiten zijn alvast afgelast, zoals een lunch met vicevoorzitter van de Europese Commissie Kristalina Georgieva en het bijwonen van een voorstelling van de Mattheüspassie in deSingel in Antwerpen op dinsdag. Voor morgen is een bezoek aan de tentoonstelling rond Albert I in Rumbeke geannuleerd en op donderdag gaat de koning niet naar de inhuldiging van de Schuman-Josaphattunnel in Brussel en wordt het bezoek van de koningin aan de Serge Creuzschool in Molenbeek afgelast.

Het Koninklijk Paleis laat verder weten dat koning Willem-Alexander van Nederland en koning Felipe van Spanje inmiddels koning Filip al gecontacteerd hebben om hun medeleven met ons land te betuigen. Daarnaast kwamen er ook steunbetuigingen van het Marokkaanse en het Jordaanse koningshuis.

Overigens werd het Paleis niet ontruimd, zo meldt een woordvoerder van het Paleis, in een reactie op berichten dat er een evacuatie heeft plaatsgevonden.

bron: Belga