Verscherpte maatregelen op luchthaven Oostende

Op de luchthaven van Oostende gelden er verscherpte maatregelen na de aanslagen in Brussel. Er is een perimeter ingesteld en op dit moment is er constant overleg met onder meer burgemeester Johan Vande Lanotte. Er staan inmiddels al een achttal toestellen van SN Brussels Airlines in Oostende. De passagiers worden ter plaatse zo goed mogelijk opgevangen. Op dit moment wordt gevraagd of er mensen nood hebben aan psychische bijstand. Er is ook politie aanwezig en niemand mag nog de parkings op.

Er is ook een perimeter ingesteld voor niet-passagiers aan de inkomhal. De normale activiteiten worden op dit moment nog niet gestaakt.

“We zorgen op dit moment voor de eerste opvang en zorgen ook voor taxi’s en extra bussen om mensen hier weg te krijgen. Er is ook nauw overleg met SN Brussels Airlines over wat we moeten doen met de gestrande passagiers. Dat wordt niet simpel omdat ze allemaal naar Brussel kwamen en dan eventueel zouden doorvliegen. Hen terug naar Brussel sturen, lijkt vandaag heel moeilijk”, aldus de burgemeester.

Deze namiddag wordt nog een vliegtuig van 300 passagiers verwacht, met eindbestemming Brussel. Normaal kunnen die mensen direct naar huis.

“De cafetaria en het restaurant zijn hier open. Er zijn ook extra stoelen voor de passagiers voorzien. Op dit moment zijn we nog niet bezig met maatregelen rond nachtopvang. We wachten verdere gesprekken af met SN Brussels Airlines. Mocht dat nodig blijken, gaan we oplossingen zoeken, eventueel met de hotels hier in de buurt”, aldus de burgemeester.

Volgens de burgemeester is er nog capaciteit om nog meer vliegtuigen en passagiers op te vangen. Rond twaalf uur volgt meer nieuws.

bron: Belga