Stations Noord, Centraal en Zuid gaan opnieuw open om 16 uur

In Brussel gaan de drie grote stations Noord, Centraal en Zuid om 16 uur terug open. Dat zeggen minister Galant en de NMBS. Reizigers moeten wel rekening houden met vertragingen of afgeschafte treinen. Per station zal maar één grote ingang open zijn. Er zal ook extra veiligheidspersoneel in de stations worden ingezet. Na de aanslagen op Brussels Airport en in het Brusselse metrostation Maalbeek werd het treinverkeer op de Noord-Zuidas stilgelegd. “Daardoor zal het treinverkeer dinsdagavond verstoord zijn. Reizigers moeten rekening houden met vertragingen of afgeschafte treinen”, zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols.

In de stations zullen extra veiligheidsmaatregelen worden genomen. “Wij zetten extra eigen veiligheidspersoneel in, naast de aanwezigheid van politie en militairen”, zegt Crols.
Voor elk station zal er maar één grote ingang open zijn. Aan het Noordstation wordt dat de ingang aan de Albert II-laan, in het Centraal-station zal enkel de hoofdingang aan het Europakruispunt open zijn en in het Zuidstation blijft de ingang aan het Hortaplein open.

bron: Belga