Ronde van Catalonië – Leider Nacer Bouhanni houdt Gianni Meersman en Philippe Gilbert van ritzege

Nacer Bouhanni (Cofidis) heeft dinsdag ook de tweede etappe in de 96e editie van de Ronde van Catalonië (WorldTour) gewonnen. Na 178,8 kilometer van Mataro naar Olot sprintte de 25-jarige Fransman in de witte leiderstrui sneller dan Gianni Meersman, in 2013 winnaar van de eerste twee etappes, en Philippe Gilbert. Jonas Van Genechten finishte als achtste. De etappe, die startte na een minuut stilte voor de slachtoffers van de aanslagen in Brussel, werd gekleurd door een ontsnapping van vier, met daarbij twee Belgen. Thomas De Gendt en Boris Dron hadden het gezelschap van de Fransman Maxime Bouet en de Pool Kamil Gradek. De Gendt werd als laatste op 15 kilometer van de streep gegrepen.
Bouhanni zit nu aan vier zeges dit seizoen. Eerder won de Franse sprinter ritten in de Ruta del Sol (2.1) en Parijs-Nice (WT).
Woensdag overbruggen de renners 172,1 kilometer van Girona naar La Molina. Er staan vier beklimmingen van eerste categorie op het programma. Na de Alt de Coubet en de Alt de Toses volgt La Molina, die twee keer beklommen wordt.

bron: Belga