Omstreden toernooidirecteur Indian Wells dient ontslag in

De Amerikaan Raymond Moore heeft zijn ontslag ingediend als directeur van het tennistoernooi van Indian Wells. Dat maakte Larry Ellison, de eigenaar van het prestigieuze toernooi in de Verenigde Staten, gisteren bekend. De 69-jarige Moore kwam zondag in het oog van een storm terecht na enkele volledig misplaatste uitspraken over het vrouwentennis. “Ray heeft me laten weten dat hij met onmiddellijke ingang zijn ontslag geeft”, laat Ellison weten in een korte mededeling op de website van Indian Wells.

Tijdens het jaarlijkse ontbijt met de aanwezige journalisten voor aanvang van de slotdag van het prestigieuze BNP Paribas Open liet Moore zondag bijzonder krasse uitspraken noteren. “Als ik een tennisster was, zou ik God elke avond op mijn blote knieën danken dat Roger Federer en Rafael Nadal geboren zijn”, was een van de opmerkingen van de Zuid-Afrikaan. “Zij hebben deze sport immers gedragen en het vrouwentennis wordt door de mannen op sleeptouw genomen”, klonk het.

Moore bleek ook van mening te zijn dat vrouwen blij mogen zijn dat ze net zo veel prijzengeld als de mannen in ontvangst mogen nemen. “Ik wil alle vrouwen in het tennis persoonlijk bedanken die jarenlang gestreden hebben om het prijzengeld op hetzelfde niveau te brengen als in het mannentennis”, voegde Ellison daar een dag later aan toe.

Later verontschuldigde Moore zich in een persmededeling, maar toen was het kwaad al geschied en trokken tennisgrootheden als Serena Williams en Novak Djokovic fel van leer tegen zijn uitspraken.

bron: Belga