Obama: “We zullen doen wat nodig is om vriend en bondgenoot België te helpen”

De Amerikaanse president Barack Obama heeft vanuit Cuba zijn medeleven geuit na de aanslagen in Brussel. “We zullen alles doen wat nodig is om onze vriend en bondgenoot België te steunen bij het berechten van zij die verantwoordelijk zijn”, klonk het. President Obama stak in Havana zijn langverwachte toespraak af voor het Cubaanse volk. Voor hij aan de speech begon, maakte hij kort tijd om zijn afschuw uit te spreken over de bloedige aanslagen in Brussel.
“De gedachten en gebeden van het Amerikaanse volk zijn bij de Belgische bevolking”, zei Obama. “We zijn solidair in het veroordelen van deze schandelijke aanslagen.”

Voor president Obama zijn de aanslagen in Brussel “een nieuwe herinnering dat de wereld zich moet verenigen”. “We moeten zij aan zij staan, ongeacht nationaliteit, ras of geloof, in de strijd tegen de gesel van het terrorisme.”
“We kunnen en zullen diegenen verslaan die de veiligheid bedreigen van mensen overal ter wereld”, verzekerde Obama, alvorens over te gaan naar zijn langverwachte woorden aan het Cubaanse volk.

bron: Belga