Koning rekent op vastberadenheid, kalmte en waardigheid van de Belgen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Koning Filip heeft zijn medeleven uitgedrukt na de "laffe en verwerpelijke" aanslagen die meer dan dertig levens eisten op Brussels Airport en de Brusselse metro. "Heel ons land draagt de pijn van de levens die gebroken zijn, van de diepe wonden die geslagen zijn", zei hij in een toespraak die rechtstreeks werd uitgezonden op de nationale zenders. "Vandaag is ons land in diepe rouw. Voor ieder van ons zal deze 22 maart nooit meer een dag zijn als een andere", zei de koning. "Mathilde en ik delen in uw leed, U die een naaste hebt verloren of die bij de laffe en verwerpelijke aanslagen van vandaag gewond bent geraakt."

Filip rekent op de Belgen om met vastberadenheid, kalmte en waardigheid te reageren op dat wat ons bedreigt. "Laten we het vertrouwen in onszelf behouden. Dit vertrouwen is onze kracht", onderstreepte de Belgische vorst.

Tot slot drukte koning Filip zijn steun uit voor de hulp- en veiligheidsdiensten. "Onze dankbaarheid gaat ook uit naar allen die spontaan hun hulp aanbieden", besloot hij.

bron: Belga