Geëvacueerden luchthaven worden zoveel mogelijk naar Leuven gestuurd

door
Belga
Leestijd 1 min.

De mensen die deze voormiddag uit de luchthaven van Zaventem werden geëvacueerd en ondergebracht in de sporthal van de gemeente, wordt nu aangeraden om de trein naar Leuven te nemen, waar ze een hotel kunnen zoeken of verder kunnen reizen. Dat loopt niet altijd even gemakkelijk, want sommigen hebben geen idee waar Leuven ligt. De hulpverlening in de sporthal raakt stilaan op kruissnelheid. Was er in het begin enkel water en koffie beschikbaar en zeer weinig informatie, dan gaat het ondertussen een stukje vlotter. Op eten is het nog even wachten, maar het Rode Kruis en de dienst slachtofferzorg van de politie zijn intussen ter plaatse.

Toch is het de bedoeling om de meeste mensen richting Leuven te krijgen, zeker de buitenlandse toeristen die op doorreis zijn en niet zomaar naar huis kunnen. Leuven doet echter niet bij iedereen een belletje rinkelen, en ze begrijpen niet altijd onmiddellijk waarom ze niet naar Brussel kunnen.

Er blijft sowieso veel onzekerheid heersen bij de mensen in de sporthal. Zij weten niet goed wat nu te doen, vragen zich af wanneer ze een vlucht zullen hebben, hebben vragen over hun bagage die is achtergebleven op de luchthaven, enz. Ook de familie in het buitenland geruststellen, blijkt niet altijd even eenvoudig.

bron: Belga