Gawker moet Hulk Hogan geen 115, maar 140 miljoen dollar betalen

Een Amerikaanse jury heeft gisteren de schadevergoeding die internetportaal Gawker aan gewezen worstelaar Hulk Hogan moet betalen verhoogd. Voor de publicatie van een seksvideo moet het Hulk geen 115 miljoen dollar (rond de 100 miljoen euro), maar 140 miljoen dollars (125 miljoen euro) betalen. De jury had Gawker vrijdag al veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 115 miljoen dollar aan Hulk voor de publicatie van een heimelijk gedraaide en onrechtmatig gepubliceerde seksvideo. Tijdens een hoorzitting in St. Petersbourg (Florida) deed de jury daar gisteren nog 25 miljoen dollar (23 miljoen euro) bij.

Van die extra 25 miljoen dollar zal Gawker 15 miljoen betalen, en stichter Nick Danton de 10 resterende miljoen. Voormalig hoofdredacteur Albert J. Daulerio die destijds besliste de video online te zetten, moet 100.000 dollar schadevergoeding betalen.

De 62-jarige worstelaar voelde zich door de publicatie “compleet vernederd”, zo zei hij tijdens het proces. Hij had Gawker gevraagd de video offline te halen, maar toch was de video in 2012 nog zes maanden te zien en werd hij zeven miljoen keer bekeken.

Door deze veroordeling riskeert Gawker failliet te gaan. Het internetportaal heeft al aangegeven in beroep te zullen gaan tegen deze beslissing.

bron: Belga