Extra maatregelen in West-Vlaanderen na aanslagen

Ook in de provincie West-Vlaanderen zijn er extra maatregelen genomen na de aanslagen in Brussel. De luchthavens van Oostende en Wevelgem, de haven van Zeebrugge en de gevangenis in Brugge worden extra beveiligd door de federale politie. Scholen laten straks druppelsgewijs de kinderen naar huis gaan, aldus de gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé vanop het crisisoverleg in Brugge. “We hebben de luchthavens van Oostende en Wevelgem versterkt. Vooral voor Oostende is dat nodig omdat er enkele vluchten van Zaventem zijn omgeleid via de regionale luchthaven van Oostende”, aldus de gouverneur.
De federale politie biedt daar steun. Er zijn ook extra inspanningen aan de haven van Zeebrugge in samenwerking met de scheepvaartpolitie. En ook de gevangenis van Brugge is er een verhoogde waakzaamheid. Dinsdagochtend is daar even een perimeter ingesteld toen een verdacht pakket werd gevonden, maar dat bleek vals alarm.

Voor de scholen verandert er weinig. “Daar verloopt alles normaal. Straks kunnen de ouders hun kinderen druppelsgewijs gaan afhalen, zoals afgesproken met de diensten van minister van Onderwijs Hilde Crevits.”
Er is wel overal verhoogde waakzaamheid.

Aan de grenzen zijn er extra controles maar die worden uitgevoerd door de Franse politiediensten.
Voor de evenementen wordt er gewacht op richtlijnen van de federale overheid. De komende dagen staan er met Dwars door Vlaanderen, de E3-prijs Harelbeke en Gent-Wevelgem drie belangrijke wielerevenementen gepland. “Die zijn allemaal geconcentreerd in onze provincie. Het is vooralsnog afwachten om te zien of die kunnen doorgang. Veel zal afhangen van de beschikbaarheid van de federale politiediensten”, besluit Decaluwé.

bron: Belga