Europees Parlementsvoorzitter Schulz “geschokt door laffe aanvallen”

Europees Parlementsvoorzitter Martin Schulz is “geschokt door de laffe en verachtelijke aanslagen” op de luchthaven van Zaventem en metrostation Maalbeek. Alle missies, vergaderingen en bezoeken voor dinsdag en woensdag zijn geannuleerd. “Deze daden maken me verdrietig en woedend. Ze worden geboren uit barbarij en haat die niemand recht doet”, zo verklaarde Schulz. “Brussel, zoals andere steden die getroffen worden door terreuraanslagen, zal sterk blijven”, aldus de parlementsvoorzitter, die zijn medeleven overmaakte aan premier Charles Michel.
Net als bij de Europese Commissie is het alarmniveau in het Europees Parlement verhoogd tot oranje. Het hoofdgebouw blijft open, maar de bezoekersingang en het parlementarium zijn gesloten. Het personeel wordt gevraagd binnen te blijven. Ook andere parlementsgebouwen sluiten de deuren.
Voor woensdag heeft Schulz het personeel verzocht om zo veel als mogelijk aan telewerk te doen. Alle missies, vergaderingen en bezoeken voor dinsdag en woensdag zijn afgelast, aldus een mededeling van het parlement.

bron: Belga