Antwerpse politie sluit meeste kantoren om meer agenten op straat te krijgen

In Antwerpen levert de lokale politie al sinds de ochtend extra bewaking “op plaatsen waar veel volk samenkomt” zoals het openbaar vervoer, de luchthaven van Deurne en de winkelas tussen de Groenplaats en het station Antwerpen-Centraal (met onder meer de Meir). Na crisisoverleg is ook besloten om de bijkantoren van de politie voorlopig gesloten te houden en allerhande afspraken zoals rond aangiftes te annuleren, zodat zoveel mogelijk agenten op het terrein kunnen worden ingezet. Volgens de Antwerpse politie, die crisisoverleg pleegde met onder meer burgemeester Bart De Wever, enkele stedelijke diensten, hulpverleningsdiensten, de rampenambtenaar, de federale politie en defensie, zijn er momenteel geen aanwijzingen van een concrete dreiging voor de stad Antwerpen en haar districten. “Toch willen stad en politie alle nodige maatregelen nemen gezien de nationale verhoging van de terreurdreiging naar niveau 4”, klinkt het dinsdagmiddag in een mededeling.

Tot nader order blijven enkel de “regiokantoren” aan de Oudaan en de Unolaan geopend, en dan nog enkel voor de hoogstnoodzakelijke aangelegenheden. Alle gemaakte afspraken voor bijvoorbeeld aangiftes vervallen. “Deze maatregel is er enkel omwille van capaciteitsoverwegingen, niet omdat we een vermoeden hebben dat terroristen de politie viseren”, benadrukt de politie. “Op momenten als deze, wanneer de inzet van onze mensen wordt opgeslorpt door bewakings- en beveiligingsopdrachten, moeten we ervoor zorgen dat er zoveel mogelijk politie op het terrein is.”

De Antwerpse politie raadt verder aan haar Twitterkanaal of de berichtgeving op haar website te volgen voor updates over de situatie.

bron: Belga