Minstens 15 doden bij explosie metrostel Maalbeek

Illustration picture shows the scene in the Wetstraat - Rue de la Loi, which has been evacuated after an explosion at the Maelbeek - Maalbeek subway station in Brussels, Tuesday 22 March 2016. Brussels' public transport company STIB-MIVB has confirmed injuries, although no deaths have been reported. Earlier this morning at least 13 people have been killed after two explosions occurred in the departure hall of Brussels Airport in Zaventem. Government sources speak of a terrorist attack. The terrorist threat level has been heightened to four across the country. BELGA PHOTO NICOLAS MAETERLINCK

In het metrostation Maalbeek in Brussel, vlak bij de Wetstraat, is er rond 9.11 uur een explosie geweest. Dat meldt de MIVB. Op foto’s die verspreid worden via sociale media is te zien dat uit de metrostations in kwestie aan de Wetstraat rook opstijgt en mensen gewond geraakt zijn. 

Na de explosies in de luchthaven van Zaventem zijn er vanochtend ook ontploffingen geweest in het metrostation van Maalbeek. De hulpdiensten zijn ter plaatse. De MIVB meldt ondertussen dat er vijftien doden zijn gevallen. Er zijn ook 10 zwaargewonden en 45 lichtgewonden.

De metro was op weg naar het station Kunst-Wet. Aan het station Kunst-Wet is een verdacht pakket gevonden. Intussen heeft de MIVB alle metro- premetro-, tram- en busverkeer opgeschort en de stations gesloten.

Op het hoofdkwartier van CD&V, net naast de ingang van station Maalbeek, zouden geen slachtoffers of gewonden gevallen zijn, meldt de partijwoordvoerder. De kantoren van de Vlaamse christendemocraten zijn ontruimd.