Klopjacht op terreurverdachte(n)

Na huiszoekingen in heel het land en een klopjacht lijkt de politie de gevluchte terreurverdachte op het spoor te komen. Volgens politiebronnen zou het gaan om Najim Laachraoui gaan, een 24-jarige vermoedelijke Syriëstrijder. De twee andere zelfmoordterroristen die zichzelf opbliezen op Brussels Airport, zijn geïdentifideerd als de broers  El Bakraoui.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

De politie houdt op dit moment een klopjacht op zeker één voortvluchtige verdachte die betrokken is bij de aanslagen op de luchthaven van Zaventem. Meer bepaald gaat het om de man in de witte jas. "De derde, de man met bleke vest en hoed, wordt actief opgespoord", bevestigt procureur Frédéric Van Leeuw. Volgens politiebronnen zou het om Najim Laachraoui gaan, een 24-jarige vermoedelijke Syriëstrijder.

De andere twee zelfmoordterroristen die zichzelf opbliezen op Brussels Airport, zijn volgens de Franstalige omroep RTBF geïdentificeerd als de broers Khalid en Ibrahim El Bakraoui. De twee broers, gekende delinquenten, werden gezocht voor hun banden met de terreurcel die betrokken was bij de aanslagen van 13 november in Parijs, klinkt het.

Een van de broers zou volgens verschillende media ook de woning in de Driesstraat in Vorst hebben gehuurd, onder een valse naam, waar vorige week dinsdag een schietpartij met de politie plaatsvond.