WK indooratletiek - Broers Borlée teleurgesteld maar optimistisch na laatste plaats

door
Belga
Leestijd 2 min.

Na de finale van de 4x400 meter op het WK indoor in Portland blijven Jonathan, Kevin en Dylan Borlée teleurgesteld achter. Tegelijk zijn ze positief over de toekomst van de Belgian Tornados. Tijdens de finale zondag liet Robin Vanderbemden, de derde loper van de Belgian Tornados na een contact met de Trinidiaan Ade Alleyne-Forte de stok vallen. Daardoor behaalde België de zesde en laatste plaats. "Dit zijn dingen die kunnen gebeuren, maar het doet altijd pijn", zegt een teleurgestelde maar tegelijk hoopvolle Dylan Borlée. "Ik denk dat we dit seizoen nog op iets moois mogen hopen. Het ging om een incident, het is niet dat iemand van ons niet in vorm is, we moeten dus geen schrik hebben voor de toekomst".

Kevin Borlée neemt zijn onfortuinlijke teammaat alvast niets kwalijk. "Het is jammer, maar zulke dingen gebeuren. Ik denk dat het team goed was. We zaten goed in de race. Zelf voelde ik me prima en ik denk dat ook Robin iets mooi had kunnen laten zien, maar het mocht niet zijn. Indoor wordt er nu eenmaal veel geduwd en getrokken. Dit is eerder al gebeurd en het zal nog gebeuren. Deze keer was het in ons nadeel. De Olympische Spelen blijven het belangrijkste."

Ook bij Jonathan Borlée klinkt het dat het iedereen had kunnen overkomen, en dat de Belgian Tornados hun volledige potentieel nog niet hebben kunnen tonen. "Je ziet dat we ons kunnen meten met de beste ploegen ter wereld. Maar het ontbreekt ons nog net aan 'iets'. Ik hoop dat we dat 'iets' kunnen vinden deze zomer."

bron: Belga