VRT tegen Bourgeois: “Geenszins intentie om feiten te verzwijgen”

“Wijzelf hebben geenszins de intentie gehad om de feiten te verzwijgen. Dat doen we nooit.” Zo reageert de VRT op Vlaams minister-president Geert Bourgeois, die het betreurde dat de omroep vrijdagavond niet berichtte over de opstootjes met allochtone jongeren in Molenbeek. “Het is voor mij een zeer schrikwekkend beeld dat na de arrestatie van Salah Abdeslam spontaan tweehonderd jongeren van allochtone origine samentroepten om onze politie met stenen en flessen te bekogelen. Het is jammer dat we daar op de nationale televisie om 19 uur niets over gezien hebben.” Dat zei Vlaams minister-president Geert Bourgeois bij een speech voor de Vereniging voor Internationale Relaties (VIRA) in Brussel.

“Die avond waren er veel ontwikkelingen op korte tijd en lag de focus op de arrestatie van Salah Abdeslam. Daar was onze verslaggeving op geconcentreerd”, reageert de VRT. “We hebben vandaag ook de minister-president de kans geboden om zijn punt te maken (op Radio 1, red.) en hierover dus het maatschappelijk debat aan te gaan.”
“De minister-president heeft volgens ons vooral willen benadrukken dat er een probleem is met sommige nieuwkomers in onze samenleving die onvoldoende onze normen en waarden delen. Eerder dan het feit dat wij of de media in het algemeen niet hebben gebracht dat een aantal jongeren de politie zouden hebben aangevallen in Molenbeek.”

bron: Belga