Twee detonatoren gevonden in flat Vorst

door
Belga
Leestijd 2 min.

In de flat in de Driesstraat in Vorst, waar vorige week dinsdag een schietpartij plaatsvond, zijn twee detonatoren gevonden. Dat melden verschillende media en wordt bevestigd door het federaal parket. Explosieven werden er dan weer niet aangetroffen. Eerder was al bekend geraakt dat er in de flat vingerafdrukken waren gevonden van Salah Abdeslam, die vorige week vrijdag opgepakt werd in Sint-Jans-Molenbeek. Meer dan waarschijnlijk zat Abdeslam ondergedoken in Vorst en vluchtte hij nadien naar Molenbeek. De schietpartij vorige week dinsdagnamiddag vond plaats toen vier Belgische en twee Franse agenten aanstalten maakten om een huiszoeking uit te voeren in een flat in de Driesstraat. De speurders hadden redenen om aan te nemen dat de flat in de Driesstraat onbewoond was maar toen de deur van het appartement werd geopend, werden de politiemensen onmiddellijk onder vuur genomen door minstens twee personen, gewapend met een riot gun en een kalasjnikov. In de uren nadien werd vanuit het appartement nog verschillende keren geschoten op de aanwezige politiemensen tot een scherpschutter één man kon neerschieten.

Die man bleek Mohamed Belkaïd, een 35-jarige Algerijn die illegaal in België verbleef en onder de valse naam Samir Bouzid door Slalah Abdeslam was opgehaald in Hongarije.

In de flat werden na de schietpartij een kalasjnikov, een boek over salafisme, elf laders van kalasjnikovs, ontelbare hulzen en een vlag van IS aangetroffen, maar ook vingerafdrukken van Abdeslam. Nu blijkt dat er ook twee detonatoren gevonden werden, maar geen explosieven noch sporen van explosieven.

bron: Belga