Toernooidirecteur Indian Wells gaat uit de bocht

Raymond Moore, de toernooidirecteur van het tennistoernooi van Indian Wells, heeft zichzelf in vieze papieren gebracht. Tijdens het jaarlijks ontbijt met de aanwezige journalisten voor aanvang van de slotdag van het prestigieuze BNP Paribas Open liet de 69-jarige Zuid-Afrikaan enkele misplaatste uitspraken over het vrouwentennis optekenen. “Als ik een tennisster was, zou ik God elke avond op mijn blote knieën danken dat Roger Federer en Rafael Nadal geboren zijn”, was een van zijn opmerkingen. “Zij hebben deze sport immers gedragen en het vrouwentennis wordt door de mannen op sleeptouw genomen”, klonk het. Moore is ook van mening dat vrouwen blij mogen zijn dat ze net zo veel prijzengeld als de mannen in ontvangst mogen nemen.

Later verontschuldigde Moore zich in een persmededeling voor zijn krasse uitspraken. “Ik heb deze morgen opmerkingen over de WTA gemaakt die blijk geven van enorm slechte smaak en foutief zijn. Het spijt me enorm en ik excuseer me bij alle speelsters en bij de WTA in zijn geheel”, stond er te lezen op de website van het prestigieuze toernooi.

Het kwaad was echter al geschied en Moore kreeg flink wat respons. Onder meer ’s werelds nummer één Serena Williams, de verliezende finaliste in Indian Wells, was not amused. “Wij vrouwen hebben een lange weg afgelegd en moeten voor niemand door de knieën gaan”, zei de Amerikaanse.

Novak Djokovic, de eindlaureaat bij de mannen, noemde de opmerkingen “politiek niet correct”. “Vrouwen hebben in het tennis gevochten voor wat ze verdienen en hebben het ook gekregen”, aldus de Serviër, die wel van oordeel is dat het mannentennis meer beloond mag worden. “De statistieken bewijzen dat er veel meer toeschouwers naar ons komen kijken en daarom zouden wij beter beloond moeten worden.”

bron: Belga