Nederlands vliegverkeer voelt Franse staking

Reizigers die landen of vertrekken vanaf Schiphol, in Nederland, kunnen hinder ondervinden van een staking van Franse luchtverkeersleiders. 36 vluchten zijn zondag geannuleerd en ruim 80 vluchten hebben vertraging opgelopen, laat een woordvoerder van Schiphol weten. Schiphol verwacht ook maandag de hele dag nog hinder van de 48-uursstaking, die zondagochtend begon. Het gaat niet alleen om vluchten van en naar Frankrijk, maar ook om vluchten naar andere Europese steden, die niet kunnen vertrekken omdat het toestel niet weg raakt uit Frankrijk.
Niet alle Franse luchtverkeersleiders staken. De woordvoerder heeft het over een “zeer beperkte capaciteit in het Franse luchtruim”.
Ook Eindhoven Airport heeft last van de staking. Zondag zijn vier vluchten geannuleerd en zijn er zestien vertraagd. Op maandag gaan voor zover bekend tien vluchten niet door.
Reizigers wordt aangeraden om voor vertrek bij hun luchtvaartmaatschappij de actuele stand van zaken te checken. Dat kan ook via de sites van Schiphol en Eindhoven Airport.
Verwacht wordt dat de staking bij de Franse luchtverkeersleiders nog tot dinsdagochtend duurt.

Bron: Belga